Galvanistraat 20 3861 NJ Nijkerk Nederland | Email: info@simplyspices.nl | KvK: 53164342 | BTW: NL850775358

Friends for great taste

  • Kies 6 favoriete smaken
  • Voeg deze één voor één
    toe aan je SIXPACK
  • SIXPACK vol? Rond je bestelling af,
    of vul een nieuwe!

Allergenen


Wat zijn allergenen?

Een allergeen is een stof die allergische reacties kan veroorzaken. Deze reacties kunnen variëren van lichte huiduitslag of jeuk in de mond, tot een anafylactische shock en zelfs de dood. Voedselovergevoeligheid bestaat uit allergische en niet-allergische voedselovergevoeligheid. In de eerste situatie wordt ook wel gesproken over een voedselallergie. Bij een voedselallergie maakt het afweersysteem antistoffen aan tegen eiwitten die in voeding voorkomen. Deze eiwitten worden allergenen genoemd. Bij een voedselallergie kan een heel klein beetje van het allergeen (sporen) al een reactie veroorzaken.

Om consumenten te waarschuwen voor de aanwezigheid van allergenen (in voorverpakte voedingsmiddelen), geldt er binnen de EU een etiketteringsrichtlijn. Deze wettelijk verplichte richtlijn geldt voor 14 allergenen. Als die allergenen niet op het etiket genoemd worden, dan betekent dat nog niet dat een product ook echt vrij is van die 14 allergenen is. Want vermelding van onbedoelde aanwezigheid van allergenen, zogenaamde kruisbesmetting, is niet wettelijk geregeld. Op sommige producten staat daarom een waarschuwing zoals ‘kan sporen bevatten van’ of ‘geproduceerd in een fabriek waar ook X worden verwerkt’.

 

Vrij van 24 allergenen!

De producten van Simply Spices worden geproduceerd zonder 24 allergenen en ook zonder kruisbesmetting.

Simply Spices wil een verrijking en inspiratie zijn in jouw keuken. De producten zitten immers barstensvol smaak!

Daarnaast hebben we randvoorwaarden opgesteld omdat we vinden dat iedereen moet kunnen genieten van de pure, natuurlijk en intense smaak van kruiden en specerijen. Ook mensen met een voedselallergie of –intolerantie.

Daarbij gaan we uit van de 24 bekende allergenen die ook op de LeDa lijst staan van het Voedingscentrum. Deze allergenen worden niet in onze producten gebruikt en zijn ook niet via kruisbesmetting aanwezig. Want wij weten dat sommige mensen bij slechts kleine beetjes (sporen) al allergisch kunnen reageren.

Dit zijn de allergenen die je in ieder geval niet aantreft in de producten van Simply Spices:

 

Gluten en tarwe Wortel
Pinda Mosterd 
Sesam  Selderij 
Sulfiet  Lupine 
Weekdier Schaaldier 
Ei  Soja 
Vis  Noten 
Cacao  Mais 
Glutamaat  Peulvruchten 
Lactose,melk en koemelkeiwit Rundvlees 
Kippenvlees  Varkensvlees 
Koriander