Ga naar content
Alle recepten

Stamppot met worst

Bereidingstijd
Bereidingstijd
40 minuten
Personen
Personen
2 - 4

Wat heb je nodig?


  • Simply Spices Stamppot kruiden
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 gram fijngesneden boerenkool
  • 50 gram roomboter
  • 75 ml volle melk
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 1 rookworst
  • bloem

Hoe maak je het?


  1. Snijd de aardappels en snijd ze een keer doormidden
  2. Le de aardappels in een ruime kookpan en voeg zoveel water toe totdat ze royaal onder water staan
  3. Voeg een flinke snuf zout toe
  4. Leg de boerenkool op de aardappels, doe de deksel op de pan en breng aan de kook
  5. Leg na circa 8 minuten de rookworsten bovenop de geslonken boerenkool en kook nog circa 17 minuten door
  6. Bak onderstussen de spekjes goudbruin in een koekenpan
  7. Maak ondertussen ook de jus. Smelt de roomboter in een pan en voeg de bloem toe. 
  8. Blijf circa 5 tot 8 minuten op laag vuur roeren om de bloem te laten garen
  9. Haal de rookworst uit de pan en houd deze warm
  10. Giet de aardappels en boerenkool af - vang een koffiemok kookvocht op - en zet de pan terug op laag vuur
  11. Voeg de roomboter en melk toe en stamp tot een gladde puree
  12. Voeg de uitgebakken spekjes samen met het aanhangende bakvet toe en roer door de stamppot
  13. Maak het geheel extra smeuig met het opgevangen kookvocht en breng op smaak met de stamppot kruiden van Simply Spices

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!