Ga naar content
Alle recepten
Nieuw!

Simply Mac & Cheese

Bereidingstijd
Bereidingstijd
20-25 min.
Personen
Personen
4

Wat heb je nodig?


  • 400 gram macaroni
  • 70 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 eetlepels Simply Spices mix voor Stamppot
  • 400 ml melk
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram ham
  • Eetlepel verse peterselie en basilicum
  • 300 gram geraspte kaas (mix van oud en jong of met parmezaanse kaas)
  • 3 verkruimelde beschuiten

Hoe maak je het?


  • Kook de macaroni in ruim water tot beetgaar
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe, roer goed door tot er een mooie roux ontstaat
  • Voeg hier dan de Simply Spices mix voor Stamppot en de melk aan toe en roer goed door tot een mooie gladde romige saus ontstaat
  • Dan mag de kaas erbij en roer dat door tot de kaas gesmolten is
  • Snijd dan de ham in dunne reepjes of blokjes
  • Meng dan de ham, macaroni en het kaasmengsel goed door elkaar en schep dit in een ingevette ovenschaal
  • Bestrooi de mac en cheese met de verkruimelde beschuit en bak in de oven gedurenden 15 -20 minuten tot goudbruin

Goed te combineren met een frisse salade

Simply Mac and Cheese recept

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!