Ga naar content
Alle recepten
Nieuw!

Simply Forel

Bereidingstijd
Bereidingstijd
30-40 min.
Personen
Personen
2-4

Wat heb je nodig?


  • 1 verse forel 300-500 gram schoongemaakt
  • 30 gram roomboter
  • 1/2 eetlepel verse dille fijn gesneden
  • 1/2 eetlepel Simply Spices mix voor Witvis 
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1/4 stuk citroen
  • Aluminiumfolie

Hoe maak je het?


  • Verwarm de oven op 185 graden
  • Leg 2 delen aluminiumfolie op elkaar in de lengte. Zorg dat je genoeg overlap hebt
  • Bestrijk de folie met de helft van de boter
  • Smelt het andere deel boter in een steelpan en voeg hier de dille, Simply Spices mix voor Witvis, witte wijn en het sap van de citroen aan toe
  • Leg de vis op het folie
  • Vouw de vis vanaf de buik iets open en schenk het mengsel uit de steelpan in de vis
  • Vouw de folie goed dicht zodat de vis goed ingepakt is
  • Herhaal dit met meerdere forellen als je een groter gezelschap hebt.
  • Leg de forel in een ruime ovenschaal en gaar de vis in de oven gedurende 15-25 minuten afhaneklijk van de grootte van de vis
  • Haal de vis uit de oven en maak de folie voorzichtig open
  • Leg de vis dan op een bord en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en groente

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!