Ga naar content
Alle recepten
Feestdagen

Gegrilde zeebaars met risotto

Bereidingstijd
Bereidingstijd
40 min.
Personen
Personen
2-4

Wat heb je nodig?


  • 300 gram risottorijst
  • 4 zeebaarsfilets
  • 8 groene asperges
  • 200 gram peultje
  • 50 g erwten
  • Sjalot
  • Geraspte parmezaan
  • 1 liter kippenbouillon (heet)
  • Boter
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Witte wijn

Hoe maak je het?


  • Pel de sjalotjes en fruit deze aan met wat olijfolie.
  • Voeg hierbij de risottorijst en een scheut witte wijn totdat alle korrels onder staan.
  • Als de korrels de wijn hebben opgenomen kan er wat kippenbouillon bij. Herhaal dit een aantal keer totdat de risottorijst beetgaar is. Duurt circa 20 minuten.
  • Kook in een andere pan de groene asperges gehalveerd, erwten en peultjes beetgaar circa 5 minuten.
  • Dep de zeebaarsfilets droog met wat keukenpapier en kruid deze met 4 eetlepels Simply Spices mix voor Garnalen.
  • Verhit de boter in een pan en laat dit goed heet worden.
  • Bak de zeebaarsfilet eerst op de huidkant circa 3 min. en draai ze daarna voorzichtig nog om voor 1 minuten.
  • Als de risottorijst gaar is kunnen daar de groentes en parmezaanse kaas doorheen. Plaats hier bovenop de gegrilde zeebaars en garneer af met wat citroensap.

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!