Ga naar content
Alle recepten
Heerlijke winterkost

Bloemkool Nasi met garnalen

Bereidingstijd
Bereidingstijd
15-20 min.
Personen
Personen
2-4

Wat heb je nodig?


  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 12 verse gamba's gepeld
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Simply Spices mix voor Kip Twist
  • 1 eetlepel Simply Spices mix voor Bami Nasi
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram tauge
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 lenteuien
  • 3 eieren

Hoe maak je het?


  • Verwarm 2 eetlepels olie een wokpan
  • Pers de knoflook in de pan en voeg de gesnipperde rode peper zonder pitjes toe
  • Snijd dan de prei in fijne ringen en de paprika in kleine stukjes. Dit mag bij de wokpan
  • Voeg hier de Simply Spices mix voor Kip Twist en Simply Spices mix voor Bami Nasi aan toe met de soyasaus
  • Laat dit zachtjes pruttelen tot de groenten de gewenste garing hebben
  • Tik de eieren stuk in een kopje en voeg ze dan ook toe in de pan
  • Roer dit alles goed door en voeg dan als laatst de bloemkoolrijst toe
  • Is de massa dan iets te droog voor je gevoel dan kan je er nog iets ketjap aan toevoegen of een beetje kokosmelk als je daar van houdt. Zo krijg je een lekkere smeuige massa
  • Bak de gamba's op hoog vuur in een koekenpan gaar in een beetje olie
  • Schep de gamba's dan op de Bloemkool Nasi en klaar.

Tip! Serveer het met een beetje kroepoek

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!