Ga naar content
Alle recepten
Nieuw!

Oosterse Bami

Bereidingstijd
Bereidingstijd
20 - 25 min.
Personen
Personen
2-4

Wat heb je nodig?


  • 8 baminestjes
  • 1 bamipakket
  • 100 gram rookspek
  • 8 - 10 champignons
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1,5 eetlepel Simply Spices mix voor Bami Nasi

Hoe maak je het?


  • Zet ruim water op voor de bami en kook de bami zoals de verpakking aangeeft
  • Snijd het rookspek in fijne reepjes
  • De rode peper uit het bamipakket mag je achterwege laten als je niet van iets pittig houdt, anders snijd je de bovenkant van de peper af en houd hem op de kop en met een rollende beweging vallen de pitjes zo uit de peper
  • Snijd de peper dan in fijne ringen
  • Verwarm de olie in een ruime bak/braadpan en voeg hier de gesneden pepers aan toe
  • Bak de rookspek lekker hard mee in de pan en voeg dan het bamipakket toe
  • Voeg dan de Simply Spices mix voor Bami Nasi toe en roer alles goed door
  • Dan de champignons gesneden erbij
  • En als laatste de Ketjap manis en laat zachtjes garen tot de groente de gewenste garing hebben
  • Als laatste kan je de bami aan het groenten mengsel toevoegen of eet het apart met elkaar van je bord

Tip! Lekker met een sateetje of gebakken ei. Mocht je geen vlees eten dan kan je de rookspek ook weglaten.  Voeg eventueel een theelepel Simply Spices mix voor Bami Nasi toe bij je bami voor een mooie gele mie.

Bami Recept met Simply Spices kruiden

Deel dit recept


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!