Ga naar content
Alle artikelen

Zo word jij de BBQ master thuis!

Natuurlijk inspireren we jullie graag met lekkere recepten voor op de BBQ. Zo kan jij komende zomer genieten van smakelijke maaltijden. Maar die recepten maken zichzelf natuurlijk niet klaar. Daar is toch echt een BBQ voor nodig, het liefst een met hete kooltjes! Dus om je een beetje op weg te helpen een korte tutorial over het aanmaken van de BBQ.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten BBQ’s met allemaal een eigen manier van aansteken. En bij een elektrische of gas BBQ is het niet eens een kwestie van aansteken, maar meer van ontsteken. Goed, als je wel de gelukkig eigenaar bent van een mooie houtskool BBQ dan is het nu tijd op even op te letten zodat jouw BBQ straks lekker gloeit en klaar is voor de heerlijkste producten!

Eigenlijk is er vanaf het begin één ding dat je goed moet onthouden: geduld. Want wil je de BBQ goed warm en de kooltjes lekker laten gloeien dan vergt dat wel wat geduld. Dus maak de BBQ niet 5 minuten voor aanvang aan, maar neem hier even een half uur de tijd voor.

Wat heb je nodig? Natuurlijk de BBQ. Dan nog de brandstof: dit kunnen briketten zijn of houdskool. Waar maak je het mee aan: Aanmaakblokjes? En nu?

Aanmaken maar!

Leg een laagje briketten of houtskool onderin je BBQ. Druk hier een aantal aanmaakblokjes in. Druk ze wat dieper zodat de briketten echt de kans krijgen om te branden. Steek de aanmaakblokjes aan en laat deze even goed branden. Als dit het geval is dan pak je met een tang wat briketten of houtskool en stapel je deze op de aanmaakblokjes. Zorg wel dat er genoeg zuurstof bij kan zodat het vuur niet dooft.

Dan komt het nu aan op je geduld. Dus pak er een lekker koud drankje bij en wacht ongeveer 20 minuten. Zodra de aanmaakblokjes niet meer branden en de kooltjes er omheen een mooie witte waas hebben is de BBQ klaar voor gebruik! Eet smakelijk!

Lees hier onze blog over recept inspiratie voor op de BBQ! >>

 
 
 

Deel dit artikel


Heeft u vragen of opmerkingen?


Heb je nog vragen over de kruidenmixen van Simply Spices, stuur deze dan naar ons via onderstaande button!