Drie gerechten met kruidnagel

 

Nu het buiten weer kouder en donkerder wordt, hebben we ’s avonds behoefte aan comfort food. Als we één specerij geschikt vinden om toe te voegen aan het avondeten, dan is het wel kruidnagel. Deze specerij heeft een licht frisse, maar specifieke sterke smaak en geur. Door de overheersende smaak wordt aangeraden om er niet te veel van te gebruiken.

 

Kruidnagelen komen van de bloemknoppen van de kruidnagelboom. Wanneer de knoppen nog gesloten zijn, worden ze geplukt en in de zon gedroogd. Bij Simply Spices verkopen wij gemalen kruidnagel. Dit is nog makkelijker om aan je favorieten gerechten toe te voegen.

Speciaal voor jou hebben we onze favoriete comfort food gerechten met kruidnagel op een rijtje gezet:

 

Rode kool
Deze groente leent zich uitstekend om een heerlijk gerecht van te maken in combinatie met kruidnagel. Denk aan een klassieke rode kool met kruidnagel & appel of een salade met rode kool.

 

Stoofgerechten
Gerechten die lang op het vuur staan, zijn perfect om allerlei smaakmakers goed in te laten trekken. Kruidnagel is een heerlijke toevoeging aan stoofgerechten met rundvlees, kip of bijvoorbeeld eend.

 

Ovenschotels
Aan winterse gerechten uit de oven kan deze specerij goed worden toegevoegd. Bijvoorbeeld schotels met wortel, (zoete) aardappel en gehakt.

 

Wat is jouw favoriet? Ook is kruidnagel lekker om mee te bakken en in diverse (alcoholische) dranken zoals glühwein.